2016. ápr 26.

Maca

írta: SoukupAgi
Maca

az energizáló superfood

Ebben a bejegyzésben tovább boncolgatom a superfood csoportját. Már megismertük a goji bogyót, a chia magot és most jöjjön a maca.

maca-powder-and-root.jpg

Évezredek óta ismert a csoda gyökér, amelyet leginkább az Andok lejtőin találhatunk meg. Hatását tekintve röviden energizáló és potencia fokozó. Emiatt persze egyre nagyobb népszerűségnek örvend.

Legelőnyösebb tulajdonsága a hormonháztartásra gyakorolt pozitív hatása a férfiak és a nők körében is. Továbbá előnyös tulajdonságai közé sorolható, hogy fokozza az állóképességet (növeli a vér oxigéntartalmát), erősít és még a jobb érzelmi állapotot is elősegíti.

Mindenképpen le kell szögezni, habár élénkít, mégis koffeinmentes. Azért jobb félni, mint megijedni, inkább reggel vagy napközben fogyasszuk.

Szerencsére nem kell az Andokig utazni, mivel már bio boltokban is beszerezhetjük. Megtalálható a polcokon tabletta és por formájában is. A tablettát értelemszerűen a csomagolásnak megfelelően kell beszedni, míg a port adagolhatjuk joghurtokhoz, kásák kiegészítőjének, turmixokhoz, vagy gyümölcs- és zöldséglevekhez.

Sokszor emlegettem a HerbaHázat, szóval most sem hagyhatom ki. Természetesen ott is beszerezhetjük. Az ára kicsit borsos, mert kb. 100 grammja por formában 2500 Ft körül lesz. Sajnos, mint sok mindennek, a határ itt is az csillagos ég.

Ha a por hatását hirtelen nem tudom megosztani, azért egy kis érdekességet mindenképpen. Körbenéztem, mit találok a kedvenc bio boltomban maca ügyben. Jó hír, hogy nem csak por es kapszula / tabletta mapható, hanem maca tartalmú müzli is. Vettem is egyet.

Ő lenne az:

img_20160426_153022.jpg

 Mint a Cereal Bar-oknál, egy update formájában itt is leírom, milyen volt. Valószínűleg nagyon nyers lesz. ;)

 

Források:

wwww.vitaminkiraly.hu

Könyv: David Wolfe - Superfood / Maca

 

 

Szólj hozzá

superfood Maca