Kókusztejszínes fahéjas kakaókrém
...avagy az álszent emberek mentőöve ;)
Jó páran tudják rólam, hogy nem vagyok oda a nagyon édes dolgokért. (oké, egy tál behűtött mézédes dinnyével bárki kilóra meg tud venni, de az nem édesség ;) ) Viszont ilyen formában én is eleszegetem.
Nem is lehetne egyszerűbb ez az "édesség". Összesen 4 dolog szükségeltetik. Egy doboz cocomas, vagy bármilyen más márkájú kókusztejszín, 2 evőkanál holland kakaópor, 1 teáskanál fahéj és ízlés szerint eritrit / xilit / ezerédes / stevia / bármilyen édesítő. Nem kövezzük meg azt sem, aki cukrot rakna bele, úgysem kerül bele akkora mennyiség. :)
Az elkészítése még egyszerűbb. Mintha tejszínhab lenne, verjük fel egy gépi habverővel a hideg kókusztejszínt és közben adjuk hozzá az ízesítőket. Nem lesz teljesen kemény a hab, de majd a hűtőben picit összeáll.
Együk bármihez vagy csak magában. Kezeskedek róla, hogy nagyon finom lesz. :)
*Én kicsit csaltam és dobtam a krémbe még egy kis tejszínes mogyoró aromát. Lévén, hogy tele van a spejz ilyen dolgokkal, nem hagyhattam ki. :))
A recept nem saját találmány. Egy kedves ismerősöm mesélt róla egy edzés végén, amikor mi más lenne a téma, hogy mit ettünk, mit ennénk és mit fogunk enni. :D